LTC Vleuten de Meern – Inschrijving

U kunt NU inschrijven voor de training komende zomer!

Ondanks dat we nog te maken hebben met de beperkingen als gevolg van de coronamaatregelen is vandaag de inschrijving voor de zomertraining geopend.

De sfeer en omstandigheden zijn natuurlijk niet zoals we het gewend zijn maar steeds meer signalen wijzen erop dat we richting de zomer weer kunnen genieten van de gezelligheid op het park, de voorjaarscompetitie en de toernooien. Daarnaast verwelkomen we weer een flink aantal nieuwe leden!

De zomertraining in het kort:

  • De trainingen starten in de week van 5 april en duren tot eind september.
  • De laatste week van september en 1e week van oktober zijn inhaalweken.
  • Afhankelijk van de lesdag heb je 16, 17 of 18 weken training. De lesprijzen in het overzicht zijn gebaseerd op 17 lesweken. Het lesgeld wordt uiteindelijk naar rato (werkelijk aantal lesweken, lesduur en groepsgrootte) berekend.
  • Mochten er vanwege toernooien lesweken uitvallen dan worden deze lessen ingehaald.
  • Lesgroepen bestaan in principe uit 8 spelers (jeugd) of 4 spelers (senioren) en de lesduur is 50 minuten. Het kan gebeuren dat er 7, 9 of 10 spelers (jeugd) of 5 spelers (senioren) in een lesgroep worden ingedeeld. In dat geval wordt er, indien nodig, een roulatieschema door ons gemaakt.
  • Kinderen t/m 12 worden ingedeeld op basis van het KNLTB Tenniskids programma. Mocht je twijfelen over welke kleur schrijf je dan in voor de kleur die bij je leeftijd hoort. Info vind je hier. De trainers bepalen uiteindelijk in welke kleur je wordt ingedeeld.
  • Indicatie lesblokken: Blauw en Rood: 15:00  – 17:00 | Oranje en Groen: 15:00  – 18:00  | Geel: 16:30 – 19:30 | Senioren: 19:00 – 22:20 (op woensdag- en vrijdagochtend 09:00 – 12:00)
  • De prestatieve trainingen zijn bedoeld voor enthousiaste en gemotiveerde wedstrijdspelers vanaf kleur Groen die graag extra training willen volgen. Een prestatieve training duurt in principe 75 minuten. De club draagt bij in de kosten van de 2e training. Dit is reeds verdisconteerd in de lesprijs. Plaatsing is afhankelijk van baan-/trainerscapaciteit en de haalbaarheid van uniforme lesgroepen. Ook hier geldt dat de lesduur en groepsgrootte kan worden aangepast als gevolg van baan- en/of trainerscapaciteit.
  • Alleen leden en kinderen op de wachtlijst van LTC Vleuten de Meern kunnen zich aanmelden voor de training. Mochten wij tijdens de controle constateren dat niet aan deze voorwaarde is voldaan, wordt de inschrijving niet in behandeling genomen.

We hebben met het team een tussentijdse evaluatie van de wintertraining gehouden. Hier kwam o.a. naar voren dat nu er geen ouders langs de baan kunnen staan, de kinderen vanaf het begin tot het einde van de les meer geconcentreerd zijn. Doordat de kinderen minder snel zijn afgeleid verloopt de communicatie tussen de trainer en de kinderen wat soepeler en is de interactie tussen de kinderen onderling verbeterd. Ze vinden zelfstandig hun weg in de groep.
Met dit inzicht vragen wij alle ouders om vanaf komende zomertraining niet langs de baan te blijven staan tijdens de les. Dit geldt natuurlijk niet voor de “spannende” 1e les. Daarnaast gaan we een aantal kijkdagen plannen waarop de kinderen hun tenniskunsten kunnen laten zien.
Alle ouders zijn zoals altijd van harte welkom om op het terras en hopelijk binnenkort ook weer in het clubhuis en aan de bar te wachten tot de les is afgelopen.

De inschrijving sluit op 5 maart. Uiterlijk 26 maart ontvang je de indeling.

Met sportieve groet,

Veelgestelde vragen

Klik op de vraag en het antwoord verschijnt. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

Hoe werkt het inschrijven?

Hierboven zie je de lestypes met de naam, aantal cursisten per groep, aantal lessen in deze cyclus en het lesgeld. Wil je meer weten over een lestype, klik dan op de regel. Er verschijnt dan meer detailinformatie zoals de startdatum en vakanties. Tevens krijg je de mogelijkheid om dan direct in te schrijven. Uiteraard kan je ook teruggaan naar het overzicht.

Wanneer zijn de lessen? Hoe lang duren ze?

Lessen voor junioren: Blauw en Rood 15:00  – 17:00 | Oranje en Groen: 15:00  – 18:00  | Geel: 16:30 – 19:30 | Prestatief Groen: 15:30  – 18:00 | Prestatief Geel: 16:30 – 19:30.

De lessen voor senioren: in de ochtend en ’s avonds tussen 19:00 uur en 22:20 uur. Privéles en duoles in de ochtend en ’s avonds tussen 18:00 uur en 19:00 uur.

Een les duurt gewoonlijk 50 minuten. De prestatieve lessen 75 minuten.

Staat het lesgeld bij de mogelijkheden vast?

Het lesgeld is gebaseerd op een met de vereniging afgesproken tarief en geldt voor het aangegeven aantal lessen en cursisten.

Indien de groep niet vol zit kan, naar rato, het lesgeld worden verhoogd. Bij meer cursisten kan het, naar rato, worden verlaagd.

Wanneer moet ik betalen?

De lesgelden worden binnen twee weken na aanvang van de lessen volledig geïncasseerd.

Waarom moet ik per incasso betalen?

Wij streven ernaar de lesgelden zo laag mogelijk te houden. Door het lesgeld te incasseren kost de financiële administratie ons minder tijd dan in geval van "gewone" facturen.

Als ik inschrijf, is de plaatsing in een lesgroep dan gegarandeerd?

Nee, aanmelding voor een lescyclus betekent niet automatische plaatsing. Uiteraard proberen we zo veel mogelijk mensen in te delen. Daarbij houden we rekening met nieuwe aanmeldingen, door die met voorrang in te delen. Wanneer iemand niet kan worden geplaatst in een cyclus, komt deze op een reservelijst. In geval van uitvallers wordt hier als eerste gekeken. Meld je je te laat aan? Dan kom je standaard op de reservelijst!

Kom ik altijd bij de gewenste partners in de groep?

Wij doen hier altijd ons best voor, maar het is wel belangrijk dat alle gewenste partners zich ook inschrijven met dezelfde gewenste dag en tijd. In de praktijk komt het helaas voor dat veel partners zich niet inschrijven en dan lukt het niet.

Is mijn les altijd op de gewenste dag en tijd?

Natuurlijk doen wij ons best om iedereen op de gewenste dag en tijd in te delen, maar op de populaire tijden zoals 's middags om 16.00 uur en 's avonds om 19.30 uur lukt dat uiteraard niet.

Wanneer hoor ik of ik ben geplaatst voor een les?

Uiterlijk één week voor de start van de lessen krijg je per e-mail de indeling door. In deze e-mail staat de lesdag en -tijd, de trainer en de partners.
Als we je op de reservelijst hebben moeten zetten, dan krijg je daar ook één week voor aanvang van de cyclus per e-mail bericht van.

Moet ik mij afmelden bij verhindering?

Ja. Het makkelijkste gaat dat via onze APP. De trainer krijgt dan automatisch bericht. Weet je het al ruim van te voren, dan kan je het natuurlijk ook altijd tegen de trainer zeggen.